Eggert Larsen.


Ecard Larsen blev født i 1807 på Frøbjerg Søndermark, Orte Sogn.
Han var søn af Husmand Lars Ecardsen og Mette Marie Pedersdatter.
Han blev døbt den 3. Maj 1807 i Orte Kirke og konfirmeret samme sted 29. April 1821.


I forbindelse med straffesagen mod Boye Banden tilstår han indbrud og tyveri af får og lam.

Sigtelsen lyder på Tyveri.


Eggert Larsen fik den 21. August 1855 følgende dom 8 års Tugthus.

I Folketællingen 1880 for Orte Sogn, optræder Eggert Larsen,som enkemand i Orte Fattighus. Hans alder opgives fejlagtig til at være 78 år.

Se klip fra afhøringerne og Stambogen Horsens Tugthus:

Kilde:

Kommissionsdomstole, Københavns kriminal- og politiret, nr. 4

Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Afskrift.

Citat fra retsmødet mandag den 12. juni 1854.

Dommeren bemærkede, at arrestanten Eggert Larsen i går havde forlangt at tale med dommeren, og da han i den anledning var fremstillet, erklærede han, at han var aldeles uskyldig i de af ham tilståede forbrydelser, hvor hos han - på spørgsmål om af hvilken årsag han da havde afgivet tilståelse om samme - erklærede, at han da Han fremstilledes i retten da var så sulten, at han var forstyrret i hovedet, så at han ikke vidste ret, hvad han sagde.

Efter at politibetjentene Knudsen og Andersen, der havde afhentet arrestanten fra hans hjem og var tilstede i retten i denne anledning havde erklæret, at arrestanten der blev afhentet hen-imod middagstid og blev kørt her til byen, hvor han ankom ud på eftermiddagen, inden han samme eftermiddag fremstilledes her i retten og der afgav sin bekendelse havde erholdt sit 1 punds brød udleveret, erkender arrestanten rigtigheden heraf, ligesom han også om morgenen hjemme, inden han blev afhentet havde spist til frokost, og da det derefter foreholdtes ham, at han således på ingen måde kunne lide af sult, erkender han også dette og kunne ingen anden årsag fremføre, hvorfor han havde afgivet sin - som han påstod - usandfærdige tilståelse. Dommeren tilkendegav ham da, at han i dag skulle blive fremstillet og givet lejlighed til at afgive, hvad forklaring han måtte ønske.

På grund heraf fremstilledes arrestanten i dag men erklærer nu, at hans tidligere afgivne tilståelse er aldeles overensstemmende med sandhed og tilføjer, at han kun var bevæget til at prøve på at tilbagekalde den , fordi - som han udtrykker sig - han var så ked af det. Derimod nægter arrestanten at være skyldig i det i Håre forøvede tyveri

 

foto


Tilbage