Lars Hansen


Lars Hansen er født 23-4-1818 i Hillerslev Sogn.
Han var gift, og parret havde 7 børn.
Lars Hansen boede i Hillerslev, og var skomager.


Han blev sigtet for Tyveri.

Lars Hansen fik den 21. August 1855 følgende dom: 8 års Tugthus.

Se klip fra afhøringerne og Stambogen Horsens Tugthus:

Kilde:

Kommissionsdomstole, Københavns kriminal- og politiret, nr. 4

Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Afskrift.

Torsdagen den 22. juni 1854.

For retten fremstilledes skomager af Hillerslev Lars Hansen, der dags middag var bragt her til byen. Efter opfordring til sandhed vedgår anholdte, at han engang i sidstafvigte år har deltaget med arrestanterne Ploug og Hans Nielsen samt Hans Hansen, (Klodsmageren) i et tyveri hos en mand i Jordløse, hvis navn han dog ikke ved. Dette udførtes om natten på en tid, da folk var i seng, og medens Klodsmageren blev stående i nogen frastand for at passe på, gik Ploug, Hans Nielsen og anholdte hen til stedet. Her krøb Ploug ved at stige op på ryggen af Hans Nielsen op på taget, hvor han brød et hul og gik derefter, såvidt anholdte ved gennem en lem ned i bryggerset, hvor han åbnede en dør, ved hvilken Hans Nielsen – også vidt anholdte ved – også Klodsmageren gik ind, medens anholdte stod udenfor og passede på og navnlig holdt de andres stokke, som de havde medbragt. De udbragte herfra noget flæsk, hvoraf anholdte fik et stykke.

Endvidere har han med arrestanterne Ploug og Peder Nielsen deltaget i et tyveri i Krarup, uden at han ved mandens navn. Da de om natten, på en tid da folk var i seng, ankom i nærheden af stedet, blev anholdte frygtsom og blev derfor stående ved et gærde lidt udenfor stedet. Straks efter hørte han en knagen, som af et vindue der lukkes op, og da der lidt efter blev kaldt på ham, gik han, der medens han stod i frastand ikke havde gjort nogen aftale om, at han skulle passe på eller advare de andre hen til stedet, og så han da, at et vindue var åbnet, og at Peder Ploug var i besiddelse af noget hvergarn og linned.

Efter at anholdte var kommet derhen, steg derefter Peder Nielsen ind ad bemeldte vindue og kom lidt efter ud medhavende nogle nøgler garn i en pose. Af de stjålne genstande fik anholdte nogle lagner, hvilke han har skåret i stykker til brug for børnene men er senere opslidte.

foto


Tilbage