Lars Johansen Bruun.


Lars Johansen Bruun er født 5. Marts 1818 i V. Åby Sogn i Sallinge Herred, hjemmedøbt samme dag og fremstillet i V. Åby Kirke 22. Marts 1818.
Han er søn af Enke Dorthe Madsdatter og Skomager Johan Johansen Bruun.
Han blev sigtet for Tyveri og Bedrageri.
Lars Johansen Bruun fik den 21. August 1855 følgende dom: 9 års Tugthus.
Dommen blev afsonet i Horsens Tugthus som fange nr. 193.


Se klip fra forhør og udsnit af Stambogen for Fange nr. 193:

Kilde:

Kommissionsdomstole, Københavns kriminal- og politiret, nr. 4

Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm.

Afskrift.

Derefter fremstilledes arrestanten Bruun. Efter at de med den nu fremlagte skrivelse fulgte klædningsstykker var arrestanten forevist, genkender han frakken og vesten, som hidrører fra tyveriet hos Knud Nielsen i Skrageskov. Derimod forsikrer han, at ingen af de tilstedeværende par bukser er stjålne og bemærker i denne anledning følgende: Det er en misforståelse, når der i han forklaring og tilståelse den 2. ds. er anført, at også de benklæder der hidrørte fra bemeldte tyveri, og som han iførte sig i skoven var iblandt de klædningsstykker, i hvis besiddelse han fandtes ved hans anholdelse, da dette ikkun var tilfældet med frakken og vesten. Derimod har han, efter han havde den omhandlede nat opholdt sig hos Klodsmageren den følgende dag på vejen byttet bemeldte stjålne benklæder med en ham ubekendt karl og fik i stedet for dem et par bukser, han senere bortbyttede til smedekarl Hans Rasmussen imod atter for dem at få de ternede bukser, hvilke han nu er iført. De blå bukser han ved sin anholdelse var iført, har han ejet i længere tid og havde, da han var hjemme hos sin moder i påskehelligdagene taget ud af sin kiste, der stod hos smeden i Ebberup.

Han forsikrer således, at ingen af de omhandlede 3 par bukser er stjålne og anfører på anledning, at årsagen hvorfor han således har byttet flere gange er den, at han ønskede såvidt muligt at skille sig af med de stjålne klædningsstykker. De sko arrestanten for tiden er iført, er dem han har lånt af Peder Ploug, og som han brugte, da han udførte de omhandlede tyverier.


foto

Tilbage